Monday, August 23, 2010

Puding roti caraku..

1. Step last² tu bakar 20-30 minit pada suhu 180.

2. Roti yang dah disapu ngan butter + potong + susuh dalam loyang

3. Telur + gula pukul sampai kembang yer.

4. Susu dutch lady full krim 450ml dipanaskan jangan sampai mendidih.

5. Telur + gula yang dah dipukul sebati lagik kembang + masukkan susu panas tadi.

6. Tuang gula + gula + susu dalam loyang yang dah tersusun roti sapu butter.

7. Camni la rupa dia... gebus...

8. Tabur la coklat chip ke... Raisin ke.. Ayam golek ker.. Ikut selera tekak..

9. Masukkan dalam oven.. (ku guna oven butterfly jah)

10. 30 minit dah leh angkat.

11. Potong buh dalam pinggan + tuang susu Ideal + makan.


Selamat mencuba.

(^^)

3 comments:

Unknown said...

menarik..harus di cube nnt.. thanks for the recipe ya..

Yus said...

nak kena bakar api atas bawah ker or api bawah jer..atau api atas sahaja.. rasa macam nak cuba.. haraq2 tak manis sangat..thanks for the recipe..

AyuG said...

terima kasih kerana mencuba... :)