Thursday, January 1, 2009

Azam.

Asal muncul tahun baru orang pun sibuk la nak buat azam baru walaupun azam yang lama banyak yang terlaksana. Aku tak terkecualilah. Aku pun sama jugak cam orang lain cuma mungkin cumil lebih sket dari orang lain tu. Miahahahah..

Aku pun dah lupa apa azam aku untuk tahun 2008. Aku tak buat entry pun pasal azam aku tahun lepas tapi aku ada tulis dalam buku nota keje. Panjang gak listnyer so esok aku nak check balik azam2 aku tu. Ada tak yang terlaksana. Nyeh nyeh.

So apa azam aku untuk tahun ni? Dalam entry Maal Hijrah aku ada nyatakan yang aku nak hidup aku lebih sistematik + teratur. Ini bukan bermaksud yang hidup aku selama ni huru hara tapi aku perlu buat perancangan dalam setiap perkara yang aku buat. Tak kisah la rancangan tu berjalan lancar @ tak tapi yang penting ada perancangan. Susah btol kalau hidup tak perancangan ni.

Kalau bab merancang ni memang aku salute habis kat kekasih hati aku. Dalam hal rancang merancang dia memang number 1! Tip top! Aku kena belajar lebih lagi dengan dia. Memang selama ni pun dia selalu ajar aku untuk rancang segalanya dengan teratur tapi aku yang degil nak ikut kepala sendiri. Heheheh. Sowi cayang. Mulai hari ni aku akan ikut cakap dia. Segalanya perlu dirancang dengan lebih awal + lebih terperinci. Ini boleh jadikan kita kurang bertengkar lagik. InsyaAllah.

Tak tau kenapa tapi aku dapat rasakan yang tahun 2009 ni akan menjadi tahun yang baik untuk aku. Untuk hidup aku. Sesiapa pun memang sentiasa harapkan yang terbaik untuk hidup masing2kan?

Jadiknya key word azam aku untuk tahun ni ialah RANCANG SEGALA2NYA DENGAN LEBIH AWAL. Tak perlu nak detailskan lagi sebab yang satu ni pun memang perlukan determination untuk dilaksanakan + pasti aku akan cuba 101% untuk laksanakannya. InsyaAllah.

2009 telah tiba.Apa azam aku tahun ni? Esok2 aku buat entrynya. (^^)

Semoga kita semua dirahmati Allah.

InsyaAllah.