Saturday, December 2, 2017

Jagung susu cheese!!

Jagung susu cheese ni viral tahun 2016 tapj hujung tahun 2017 baru ku nak try masak. Ihihi..

Bahan2nya..

Jagung 2 tongkol
Air rebusan jagung 1 cup
Susu 1 cup
Susu pekat 3 sudu besar
Butter
Garam
Gula

Jom tengok gambar step2 camner nak masaknya...

 Rebus jagung yg dah dipotong2 sbb senang nak makan nanti. Rebus dlm 10 minit.
 Asingkan jagung tu.
 Amik air rebusan 1 cup.
 Guna susu cair or apa2 susu dah fridge tu 1 cup.
 Butter ikut banyak mana korang sukalah ye.
 Cheese kraft 5 keping atau apa2 cheese yg ada dlm fridge korang.
Masukkan semua dalam periuk + pasang api sederhana
 Butter sedang mencair..
 Oh masukkan susu pekat dlm 2/3 sudu.
 Garam sket..
 Gula sket..
Biar mengelegak kuah tu..

 
Masukkan jagung.

Reneh bersama jagung dalam 10 minit lagi.

SIAP!!!