Wednesday, February 17, 2016

Beauty tips from Youtube!!

Hail to Youtube! You can search ANYTHING that you want to know, do or just to feed your imagination. Today while uploading contents for Youtube (work related) I stumble to a simple yet interesting way to make your boring pony tail become not boring video. As usual it will leads to more videos. Below are the videos I ended up watching and loving it!







Ok enough watching Youtube videos for today if not I'll end up not doing my work.

Tata for now..

Saturday, January 16, 2016

Rimba & Rusa Menu

Assalamualaikum.

Selamat Tahun Baru 2016! Walaupun dah 16 hari berlalu tapi masih terasa barukan? Lama sungguh tak berblog. Rindu pulak. Sekarang tengah sibuk pulak dengan Coloring For Adult. Gitu..

Anyways hari ni aku nak share menu dari salah satu restoran yang aku pegi recently. Dah berbulan nak pegi dan akhirnya last Sunday 9hb baru berjaya sampai ke situ. Restoran yang rasanya tak perlu diperkenalkan lagi sbb dah memang terkenal pun.



Meh kita usha menunya sebagai rujukan korang yang baru nak ke sana dan nak tau apa yang derang offer dan yang paling pentingggg ofkos THE PRICE.. ehehehe



 Ini gambar yang aku snap masa gi makan aritu.. Tak snap banyak sebab lapo.. ohohoho..

Sedap giler weyyyy!!!

Sangat sedapppppp woooo!!!

Air tak sempat rasa sbb partner dah habiskan.. ohohoho...


 Ini air yang aku minum. Infuse water hokeyyyy.. Healthy sangat tawww

Baiklah itu saja updateku kali ni. Harap tahun 2016 akan menjadi tahun yang penuh keberkatan untuk kita semua insyaAllah.

Assalamualaikum.





Wednesday, May 20, 2015

Supermodel Mommies: Victoria's Secret Angels' Instagram

Click on the image to go to their Instagram. (^_^)


Adriana Lima



Alessandra Ambrosio


Gisele Bundchen


Doutzen Kroes


Karolina Kurkova


Miranda Kerr

Menu Sopoong new branch at IOI City Mall Putrajaya

13th May 2015 hari tu kedai ni dah officially open kat IOI City Mall, Putrajaya. Meh la kita usha menu derang..



















Ini menu yang aku order aritu..


Jajangmyeon wooottt wottt


Ada small portion toppokki



Side dish



Jajangmyeon yang dah di gaul.

Jenuh gak sebenarnya nak cari Jajangmyeon kat Selangor/KL ni so yang ni aku rasa kuah dia memang superb sedap, Mee dia aku kurang sket sebab rasanya derang guna udon tu yang rasa cam tak berapa ok pada aku..

Harus nanti kena pergi lagi untuk try menu yang lain.

Menu breakfast atau nak berpiknik di taman


Assalamualaikum.. Kadang2 cam koser plak asik makan nasi lemak or roti canai atau apa2 menu breakfast yang lain so meh kita buat tuna sandwich yang paling simple aka paling kurang rajin nak disediakan. Kalau nak gi piknik pun sesuai makan sandwich ni.



Bahan2 yang diperlukan :

1. Sebuku roti tak kisah ler yang biasa atau yang wholemeal ikut selera tekak
2. Tuna dalm tin tapi pastikan chunky tuna in clear water ye apa brand pun tak kisa ler
3. Cabai merah 3 biji
4. Zucchini 1 biji
5. Bawang besar 1 biji
6. Daun salad 
7. Mayonis secukup rasa
8. Garam secukup rasa


Step 1

1. Toskan tuna dari air
2. Cabai dipotong dadu
3. Bawang dipotong dadu


Step 2

Gaulkan semua bahan2 di atas dengan tuna. Masa ni kena rasa garam + mayonis cukup ke tidak mengikut selera korang

 

Step 3

Potong tepi roti tu. Ada orang tak kisah pun kalau tak potong


Step 4

Sapu majerin/butter kat dedua belah roti


Step 5

Potong zucchini tu cam gini aaaa


Step 6

Letak daun salad yang dah dibasuh atas roti. Boh banyak2 pun besh gak tapi salad dalam fridge ada sikit jer pulak


Step 7

Apa lagi taruk la itu tuna yang digaul sebati tadi tu. Kalau rasa nak makan banyak taruk banyak2 ye


Step 8

Letak pulak zucchini itewwww


Step 9

Letak la pulak lagi satu roti tu. Baru ada rupa sandwichkan....


Step 10

Potong la dua ke empat ke atau lapan kalau boleh. Maka sudah la sedia untuk dimakan.

Selamat menyediakan tuna sandwich + selamat menjamu selera ye.

Anyeong!