Sunday, April 8, 2018

Menu Oiso kat IOI City Mall

Assalamualaikum gais.

Kali ni kita tengok plak menu restoran Korea yang baru buka kat IOI City Mall.
Restoran ni located kat L1 sebelah kedai Pancake House.

Menu yang aku order ofkoslah Jajangmyeon sebab memang masih tak jumpa yang sedap.

Nindia. Beso wey mangkuk tu leh makan 3 orang. Yang paling penting SEDAP!

Yang ni plak chicken bbq marinated dengan sos gochujang pun sedap jugak.

Meh la tengok menunya ye..





















Friday, December 29, 2017

Kfry Urban Korean IOI City Mall menu

Tempat makan korean food kat IOI City Mall ni masih panas sebab orang masih beratur bila nak makan situ. So kalau nak makan sini better korang book awal2 pagi ye. 

Call nombor ni kalau nak booking.
+60389578126

Sebelum booking meh tengok dulu menunya.















Ini personal peberet menu. Budae Jigae (army stew) sebelum order tanya duck ada tak? Kalau x de duck boleh order menu lain ye. 


Ini kalau spend RM50 dapat voucher leh guna bila dtg next time. 😄

Saturday, December 2, 2017

Jagung susu cheese!!

Jagung susu cheese ni viral tahun 2016 tapj hujung tahun 2017 baru ku nak try masak. Ihihi..

Bahan2nya..

Jagung 2 tongkol
Air rebusan jagung 1 cup
Susu 1 cup
Susu pekat 3 sudu besar
Butter
Garam
Gula

Jom tengok gambar step2 camner nak masaknya...

 Rebus jagung yg dah dipotong2 sbb senang nak makan nanti. Rebus dlm 10 minit.
 Asingkan jagung tu.
 Amik air rebusan 1 cup.
 Guna susu cair or apa2 susu dah fridge tu 1 cup.
 Butter ikut banyak mana korang sukalah ye.
 Cheese kraft 5 keping atau apa2 cheese yg ada dlm fridge korang.
Masukkan semua dalam periuk + pasang api sederhana
 Butter sedang mencair..
 Oh masukkan susu pekat dlm 2/3 sudu.
 Garam sket..
 Gula sket..
Biar mengelegak kuah tu..

 
Masukkan jagung.

Reneh bersama jagung dalam 10 minit lagi.

SIAP!!!