Monday, September 27, 2010

Migraine

Aduh!! Sakit kepalaku!!

Sakit kepala migren penyakit paroksismal, yang disertai dengan sakit kepala parah.sakit kepala biasanya terjadi pada satu sisi kepala. Migraine berkaitan dengan gangguan pencernaan, hati, dan penglihatan. Migrain kadang-kadang berlaku sakit kepala karena ketegangan mental besar dan stres. Migrain sakit kepala pesakit biasanya cerdas, tidak fleksibel, disiplin. serangan migrain mendadak boleh berlaku kerana otot terlalu banyak bekerja di kepala dan leher dan kerana stres terus menerus.Aliran darah menurun kerana otot-otot ketat memerah arteri. Ketika orang tiba-tiba melemaskan otot-otot ini ketat memperluaskan dan peregangan dinding pembuluh darah tersebut. Darah dipam dengan setiap detak jantung kemudian mendorong kapal lebih banyak menimbulkan rasa sakit besar.

Gejala migrain

Sakit pada satu sisi kepala

Migrain sakit kepala mempunyai pola tertentu: Biasanya, rasa sakit hanya pada satu sisi kepala dan sering bermula dari belakang mata. Serangan migrain tertumpu di sisi kiri pada sekali kesempatan dan yang lain anda mempunyai sakit kepala di sebelah kanan.

Masa singkat depresi, lekas marah dan kehilangan nafsu makan

Migrain dan kemurungan kadang-kadang berkaitan dalam beberapa orang. Orang yang terkena mungkin mempunyai tempoh kemelesetan sebelum serangan migrain. Migrain sakit kepala juga kadang-kadang didahului kehilangan nafsu makan dan mudah tersinggung. serangan migrain boleh berlaku setiap hari pada beberapa orang atau mungkin terjadi dengan jurang minggu atau bulan atau mungkin lebih dari setahun. Tidak ada serangan migrain diprediksi kitaran yang telah ditetapkan belum.

Berdebar rasa sakit, mual, dan muntah

Gejala migrain termasuk rasa sakit mual, berdebar dan muntah. Anda dapat merasakan darah berdenyut melalui sisi yang terkena kepala.

Mati rasa atau kelemahan di lengan atau kaki, atau pada satu sisi wajah

Migrain nyeri dapat didahului oleh mati rasa dan kelemahan atau lengan atau kaki. Mata boleh mula paining atau salah satu sisi wajah akan mati rasa sebelum sakit kepala migrain. Dalam beberapa kes seluruh wajah dan lidah mungkin mendapatkan mati rasa membuat bubur pidato. masalah pencernaan berpengalaman kadang-kadang sakit kepala berkembang.

Common Migraine (tanpa aura) gejala

Lekas marah, kemalasan, leher kaku, menguap adalah tanda-tanda migrain umum (migrain tanpa aura). berfikir Bingung, kelemahan, kesulitan dalam menumpukan perhatian adalah beberapa tanda-tanda-tanda lain.

Klasik Migrain dengan gejala aura

Migrain dengan aura mungkin mempunyai semua gejala tersebut tanpa aura. Tetapi memiliki satu gejala tambahan: aura C visual berbentuk. Berbentuk busur AC lampu berkelip dengan pusat sebagai abu-abu atau buta dan lampu berwarna pada akhir C. Ini aura migrain bermula sebagai titik kecil dan berkembang dalam waktu sekitar 30 minit.

Penyebab untuk migrain sakit kepala

Gejala migrain, Punca, Ubat dan Diet

Rendah gula darah, jangkitan alergi, pengambilan berlebihan ubat-ubatan tertentu

Migrain sakit kepala mungkin disebabkan oleh gula darah rendah, infeksi alergi, pengambilan berlebihan ubat-ubatan tertentu, kekurangan gizi, kerja paksa konsisten, tidur yang tidak tepat dan berehat, merokok berlebihan, minum, dan kepuasan seksual.

Migrain haid: Haid pada wanita

Menstruasi pada wanita juga merupakan salah satu penyebab penting dari sakit kepala migrain. Umumnya dikenali sebagai migrain menstruasi, hal ini biasanya mereda setelah menopause.

Ubat herba untuk migrain sakit kepala

Migrain bantuan menggunakan anggur

Migrain lega boleh diperolehi daripada jus buah anggur matang dan merupakan ubat rumah yang berkesan. Grind anggur matang segar dan minum tanpa menambah air.

Migrain bantuan menggunakan Niacin

Niasin telah terbukti sangat membantu dalam menghilangkan rasa sakit migrain. sumber berharga dari vitamin ini adalah ragi, gandum, sayur-sayuran berdaun hijau, tomato, kacang-kacangan, biji bunga matahari, hati dan ikan. Vitamin Saya tablet kompleks yang mengandungi 100 mg niacin dapat diambil untuk rawatan migrain.

Menghilangkan Migrain menggunakan Daun Kubis

Daun kubis dapat membantu mengurangkan rasa sakit akibat sakit kepala migrain. Hancurkan beberapa kubis daun, masukkan ke dalam dan letakkan di dahi untuk jangka masa yang lama. Gunakan daun segar ketika i daun mengering.

Migrain rawatan menggunakan Kerak Lemon

Kerak Lemon boleh menyembuhkan migrain. kerak Grind lemon dan melaksanakan sebagai pasta di dahi. menyembuhkan migrain menggunakan ubat ini telah dijumpai sangat berkesan dan tahan lama oleh banyak orang.

Rawatan Migrain sakit kepala menggunakan Jus Sayuran

Jus karot digabungkan dengan jus bayam, bit dan timun yang baik untuk rawatan migrain. Digunakan pada 2 campuran berikut sebagai terapi migrain:
1: Campur 200 ml jus bayam dengan 300 ml jus karot.
2: Campur 100 ml masing-masing jus bit dan timun dengan 300 ml jus karot.

Diet mengurangkan migrain

Puasa dengan hanya minum jus oren dan air

Membersihkan tubuh dari racun adalah penting untuk rawatan yang berkesan sakit kepala migrain. Cepat selama 2-3 hari pada jus oren dan air. Atau, berpuasa pada jus karot, seledri atau timun.

Elakkan makanan seperti produk tepung putih, gula, makanan tin atau diawetkan

Untuk mengelakkan migrain mengelakkan atau mengurangkan produk tepung putih, gula, gula-gula, kuih kaya, kuih kering, gula-gula, bijirin olahan, makanan berminyak, makanan tin atau diawetkan, acar, bumbu dan sos.

Diet buah-buahan sahaja

Makan buah 3-4 berdasarkan selama sekitar 2-3 hari selepas diet jus dapat membantu meringankan rasa sakit migrain.

Diet seimbang biji, kacang

Ikut diet seimbang yang terdiri daripada biji, kacang, biji-bijian, sayur-sayuran dan buah-buahan.
Termasuk susu, yoghurt, buttermilk, minyak sayur, dan madu.
Semua diet buah selama beberapa hari setiap bulan dapat menjaga tubuh anda dibersihkan sebagai terapi migrain.

Sering makan makanan sedikitl, minum air yang banyak sangat penting.

Minum air secara teratur dan dalam jumlah yang baik. Makan makanan nisbah yang kecil sering daripada makan besar lebih rendah. Hal ini membantu proses pencernaan anda.

Cara lain untuk rawat migrain

Minum air panas untuk membersihkan usus

Membersihkan isi perut dengan mengambil air panas disulam ketika mengamalkan diet jus buah-buahan.

Mandi air panas, kompres dingin diterapkan pada kepala

Rendam kaki dalam air panas, anjuran di atas perut dan tulang belakang, kompres dingin diterapkan pada kepala, dan tuala memerah keluar dari air yang sangat panas dan sering diterapkan pada leher akan pergi jauh dalam meringankan migrain.

Banyak latihan dan berjalan di udara segar sangat penting

Latihan teratur dan sering udara segar berjalan membantu meredakan ketegangan migrain.

No comments: